2011. november 27., vasárnap

Enemy Editor

Megváltozott az egész enemy kezelés, és módosítás.

Most már egy listában tárolom az ellenfeleket. Igy minden pályához külön-külön tudok csinálni listákat. Itt egy mellékelt kép az egészről. Ezen láthatjátok, hogy felül a lista, be van töltve 4 űrhajó. Rákattintok bármelyikre, alul módosíthatom az értékeit.
Ezt a listát később hozzá tudom kapcsolni akármelyik pályához. Most próbaképpen indítás után ezzel a listával dolgozik a játék. Kicsit még küszködöm az ImageList-el, mert külön kezelném az ellenségek listáját és a játék többi képét egy másik listában. Ezt a két listát kéne összefuttatnom, hogy legyen egy nagy képlistám.
Erre ma már nem maradt idő, így holnap fogom megoldani.

Aztán ha ez kész, akkor az egész heti program a Weapon/Bullet editor, ami szintén egy lista lesz, amit hozzá lehet rendelni mondjuk egy EnemyList-hez. Ezután jön az EnemyController újraírása, amihez kell hozzárendelni az EnemyList-et, és ezt az EnemyControllert kapja meg a Map. Lehet, hogy bonyolultnak hangzik elsőre, de egy nagyon jó kis rendszer ez és tök jól elkülönülnek egymástól a dolgok.

A legnehezebb dologgal nem tudom mikor fogok foglalkozni. Ez pedig a MapEditor... Most vagy az lesz, hogy sima űrcsaták lesznek és az EnemyController alapján jönnek majd ilyen-olyan enemik és azoknak hadán kell átverekednünk magunkat, vagy pedig változatosabb pályák lesznek és oda viszont kellenek tereptárgyak, mittomén, ellenséges bázis, felhő, erdő, stb. Ezek mind rombolhatóak legyenek, de haladjanak a háttérrel... Uhh, belegondolni is kemény, és ráadásul erre is Editor kéne... :D

Az biztos, hogy ez is grafikus függvénye, mert minek írjak meg egy ilyen - számomra még - bonyolult dolgot, ha nincs tartalom, amivel megtölthetem. Akkor inkább maradjon szimpla űrcsata és akkor ezt próbálom olyan tartalommal megtölteni, amit kóddal meg tudok oldani. Különböző robbanások, scriptelt események, stb. Szeretnék egy valódi űrcsatát összehozni, ahol ne csak azt érezze a játékos, hogy megy előre és bután csak nyomja a lövést és ennyi. Érezze úgy, hogy egy apró valaki egy hatalmas csatában két faj között, ahol akkora űrhajók rohangálnak, amit megsebezni sem tud, csak manőverezni tud köztük, azok meg lövik közben egymást... Bahh, bár csak már ott tartanék! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése