2011. november 23., szerda

Videó videó hátán - hamarosan

Ma is szerettem volna egy videót feltölteni a "játékról" editortól a lövöldözésig, de amíg manókám skype-ol szüleivel, addig nem fog menni. Ha lemegy fürdeni, vagy abbahagyja, akkor lehet jövök még ma egy bónusszal, amiben hihhhetetlen kommenteléssel ellátott videót fogok felrakni.

Mivel ma korán szeretnék lefeküdni, ezért lehet holnapra csúszik az egész.

Ha így haladok az Editorral, lehet a játék után kicsit gatyába rántom és ezt is felrakom, mint "game engine". Ha úgy nézzük, pár kattintással lehet csinálni egy akármilyen shootert. Meg azért is jó ez az egész, mert még tervezek 1-2 játékot Andorrában, és csak utána lépnék tovább C++/C# irányba. Kikérek majd sok tanácsot, meg átnézem a "trendeket". Mindegyik mellett szól valami. Én imádom a pure kódot, ezért legszivesebben C++ -t tanulnék, de valahol időpazarlásnak is tartom újra feltalálni a spanyolviaszt vele. Néha motiváltnak érzem magam arra, hogy nulláról írjak mindent, de olyankor belegondolok, hogy itt is milyen jó, hogy egy grafikus engine dolgozik alám, és ha úgy nézzük csak scriptelgetnem kell.
Jójó, jön a válasz, hogy ott is vannak mindenféle engine-ek, de mittomén, vonz az, hogy valamit nulláról írjak. Ilyenkor mondta mindig a régi progtanárom, hogy akkor üljünk le ASM elé és hajrá. :)

Lehet ez a téma is megérne egy blogbejegyzést majd, de inkább a Shooter fejlesztéséről kéne többet írnom, viszont minden nap nem tudom azt leírni, hogy "oké, ma megcsináltam a forgatást a sprite-hoz", meg "király, ma be tudtam olvasni az editorban gyártott menüt a játékban", stb.

Ezért gondoltam azt, hogy kommentelt videókkal fogok jelentkezni időről-időre, ahol bemutatom, hogy is állok a fejlesztésben.

TÁRSADALMI KÖZLEMÉNY!
Még mindig keresnék egy grafikust/designert, aki besegítene Zolinak, mert lassan már ott tartok, hogy nagyüzemben kéne gyártani a cumókat a játékhoz. Egy kis referenciát azért kérnék, mittudomén, ha már dolgozott valamilyen garázsjáték készítésében, vagy hobbi szinten rajzolgat és mutat 5-10 vázlatot, ilyesmi. :)

Na, ha minden jól megy, még jelentkezek egy videóval! Ha nem, akkor majd holnap! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése