2011. november 8., kedd

Kedd : Menü és játék együtt

Szép estét! :D
Újabb kimerítő kódoláshullám után jelentkezek.
Az ImageList editor nagyon jól működik, már használatban is van, viszont nem hogy tömörítené a képeket, hogy még kisebb helyet foglaljanak, vagy ugyanannyit, hanem a 400 kbyte-os hátterem 9000 (KILENCEZER) kbyte-ot foglal a listában. Hát ez igy nagyon érdekes... :D
Lehet a butus bmp-ként kezeli a listán belül, vagy úgy tölti  be magát. Viszont igy már rejtve vannak a képek és nem kell spagettikódból kreálni ImageList-eket, hanem csak simán ImageList.LoadFromFile(file : string).

Ezután ma nekifogtam a menü hegesztésének és pikkpakk meg is lett. Berakhatok annyi gombot amennyit akarok, feliratot meg majd külön konstansból ráhúzza a gombra. Az hogy milyen animációja legyen, meg hogy villogjon sötétben, azt majd megírom, ha lesz normális dizájnterv, meg ilyesmi. Funkcionálisan működik, ez a lényeg, a többi már csak apróság.

Sikerült összekapcsolni az egészet úgy hogy a main-t tehermentesítettem, tehát semmi fölöslegeset nem kreál meg helyben. Az elején csinál egy menüt, aztán ha nyomok egy új játékot, akkor a menü megszünik és helyette a Game objektum jön létre, ami mindent példányosít, amire csak szüksége van. EnemyController, Background, Player, ütközésdetektáló, stb. stb.
A Background majd külön egy TMap -ban lesz benne, de még nem akarom ezt a részt tovább bonyolítani, amig tökéletesen nem működik ez a rész.

Egyetlen bug történt a mai nap folyamán és megcsinálnám még, de már 22 óra és megint 5-kor kelek... Tehát ha elindul a program, bejön szépen a menü, aztán elinditom menüből játékot, ez is megy szépen. Aztán kilépek a menübe. Tökéletes. De amint újra be akarnék lépni a menübe, már hibával elszáll a drága.

Ha nem lennék ilyen baromi éhes, álmos és nem kéne 5-kor kelnem, most lezúznám a nyomorultat, de ez majd a holnapi edzés utánra marad... :)

Train natural and happy coding!
Ez az új jelszópáros. :D
Külön-külön mindig is életfilozófia volt, de még sosem írtam le együtt... Érdekes. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése